Slachtoffer ongeluk losliggende stoeptegel overleden

De 63 jarige man die op 28 juli met zijn scooter gevallen is op de Huis te Landelaan door een losliggende stoeptegel is woensdag overleden in het ziekenhuis zonder bij kennis te zijn geweest. Dit heeft zijn familie bekend gemaakt.

Er wordt onderhoud gepleegd
Er komen vanuit verschillende Rijswijkse hoeken en gaten steeds meer signalen van slecht onderhouden fietspaden. Toch wordt er door de gemeente wel onderhoud gepleegd. Rijswijk.tv sprak met Herman: “Ik rij iedere dag van Den Haag naar Rijswijk en zie dat er gewerkt wordt aan de fietspaden. Tegels worden recht gelegd waar nodig. Dat merk ik op door vers zand dat tussen de tegels ligt.”

Schriftelijke vragen
De politieke partij Onafhankelijk Rijswijk (OR) heeft omtrent dit onderwerp schriftelijke vragen gesteld aan het college van B&W. Zij vinden dat de gemeente moet voorkomen dat er valpartijen of ernstigere ongelukken veroorzaakt worden door slecht onderhoud van de fietspaden.

‘Ik verander in een stuiterbal op het fietspad’
Fractievoorzitter Romy de Man van OR reed woensdag op de Lindelaan toen er een man over de weg reed in zijn scootmobiel. Omdat dit een gevaarlijke situatie veroorzaakte sprak Romy de man hierop aan waarop de man reageerde: “Mevrouw ik weet dat ik hier niet mag rijden maar ik verander in een stuiterbal op het fietspad, daarom rij ik ook de weg. Het is echt niet te doen.” Romy de Man vindt dat er actie ondernomen moet worden. “We krijgen best veel meldingen van mensen over slechte fietspaden. Dat moet nu afgelopen zijn. We gaan daarom nu kijken wat het college hier mee gaat doen. Het is namelijk gevaarlijk voor alle doelgroepen. Niet alleen voor ouderen met een scootmobiel, maar ook voor kleine kindjes op fietsen”, aldus Romy.

Asfalteren van fietspaden
In Den Haag zijn veel fietspaden geasfalteerd. Zo heeft de gemeente op de Loosduinseweg/Loosduinsekadede de tegels van het fietspad vervangen door asfalt. Dit tot groot genoegen van de gebruikers. “Het lijkt er op dat Rijswijk niet zo happig is op fietspaden met asfalt. Op de gemeentegrens tussen Den Haag en Rijswijk bij de aansluiting Alberdingk Thijmstraat en Huis te Landelaan stopt de asfaltering precies op de gemeentegrens.”, aldus Herman. Romy de Man ziet wel wat in het idee. “Asfalteren is een dure oplossing en er gaat veel tijd in zitten om alles te vervangen. Maar ik denk dat we er wel naar moeten kijken. Ook omdat het klimaat verandert en het steeds warmer wordt in Rijswijk wat ervoor kan zorgen dat tegels los komen te liggen, zoals de afgelopen weken is gebeurd. Dan zou het asfalteren wellicht een duurzame oplossing kunnen zijn.”

Onderhoud van fietspaden melden via gemeente-app
Rijswijkers kunnen gebruik maken van de gemeente-app of bellen met 14070 om melding te maken van slecht onderhoud van fietspaden of losliggende tegels. Onafhankelijk Rijswijk wil van de gemeente weten hoeveel vragen hierover binnen gekomen zijn. Ook willen ze weten of de probleemgevallen bekend zijn en hoe vaak er regulier onderhoud gepleegd wordt aan de fietspaden.

Foto: Onafhankelijk Rijswijk