Simon Geleijnse neemt afscheid van de gemeenteraad

CDA-raadslid Simon Geleijnse heeft vanavond afscheid genomen van de Rijswijkse gemeenteraad. Simon heeft zich aangesloten bij de groep Nieuw Sociaal Contract van Pieter Omtzigt. Hij is daar aangesteld als ambtelijk secretaris.

Trots op bereik
“Met veel enthousiasme en plezier was ik de afgelopen tijd gemeenteraadslid in Rijswijk, de gemeente waar ik nog maar ruim twee jaar woon. Met trots kijk ik terug op al het werk, de contacten met inwoners, de vergaderingen, het voorzitten en de aangenomen moties en amendementen. Het was me een waar genoegen.”

Dank aan de inwoners
In zijn ontslagbrief bedankt Geleijnse verder zijn collega’s en alle anderen waar hij mee samen heeft gewerkt. Ook richt hij zich tot de inwoners: “Dank voor uw vertrouwen, dank voor alle berichten en contacten. U weet mijn collega’s te vinden! Blijf betrokken, bezoek raadsvergaderingen en meld u aan bij een politieke partij en doe mee. Samen maken we Rijswijk!

Burgemeester spreekt Simon toe
Huri Sahin sprak Simon toe: “Ruim een maand geleden kwam je op bezoek bij mij om te vertellen dat je politieke carrière een interessante wending heeft genomen. In je ontslagbrief schrijf je dat je met veel plezier en enthousiasme hebt gewerkt voor de gemeente rijswijk. Het was je een waar genoegen. Het genoegen was geheel wederzijds. Ook al was je verblijf in ons midden van korte duur. Je inzet voor ouderen was tekenend. Ik zag hoe je achter de schermen strategisch politiek actief was. Ik snap dat je voor dit nieuwe avontuur hebt gekozen. Ik wil je bedanken voor alles wat je voor rijswijk hebt betekend.”

Simon spreekt de raad toe
Daar sta ik dan voor het eerst en voor het laatst. Dank voor de mooie woorden buergemeester. Voor de keuze bij NSC komt er een einde aan de periode als gemeenteraad van Rijswijk. Ik laat de zetel in vol vertrouwen achter aan Helma van Schie. Ik kijk met ongelooflijk veel plezier terug op een mooie periode als raadslid.