Sébastian van Zuiden (19) van restaurant Savarin wint Nationale Hennessy Gastvrijheidsprijs

Tijdens de zeventiende editie van de prestigieuze Nationale Hennessy Gastvrijheidsprijs (NHGP) is Sébastian van Zuiden van restaurant, hotel en spa Savarin in Rijswijk uitgeroepen tot winnaar. De competitie zet al jarenlang het vak van gastheer en gastvrouw in de schijnwerpers en beloont het gastronomische talent van de toekomst met een award.

Belang van de bediening voor de restaurantervaring.
Over het algemeen wordt er vooral aandacht besteed aan chefs (de zogenaamde witte brigade) terwijl er voor de bediening (de zwarte brigade), die enorm kunnen bijdragen aan de restaurantervaring, nog relatief weinig aandacht is. Jonge talenten van 18 tot en met 22 jaar toonden in een onderlinge competitie hun vakmanschap aan en kregen zo de erkenning die hun vak verdient.

Spannende competitie met veel kanshebbers.
De finalisten van dit jaar, naast Sébastian van Zuiden, waren Tessa van de Wouw (22) van restaurant de Lindehof in Nuenen, Stefan Emmen (21) van restaurant Zarzo in Eindhoven, Milan Visser (20) van restaurant Parkheuvel in Rotterdam (, Sara Neyrinck (21) van restaurant De Librije in Zwolle en Tom Mulder (18) van restaurant Onder De Linden in Aduard.

Wisseltrofee en studiebezoek voor Sébastian
De deskundige jury verkoos uiteindelijk Sébastian van Zuiden vanwege zijn kundigheid en onovertroffen hartelijkheid. Hij nam de wisseltroffee, een uniek beeld van kunstenaar Lou Thissen, in ontvangst en mag een studiebezoek brengen aan Hennessy’s Château de Bagnolet .