[SCHOKKEND] Vastgeboden hond dood gevonden in Rijswijks Wilhelminapark

Maandagmiddag rond 14:30 heeft een wandelaar in het Rijswijkse Wilhelminapark een Pitbull/Stefford aangetroffen die is achtergelaten en in staat van ontbinding in het bos lag.

Een vieze lucht
De wandelaar verklaart tegenover Rijswijk.tv: ‘Na een wandeling gemaakt te hebben roken we een vieze lucht. We zijn er heengelopen, maar het stonk zo hard dat het niet te doen was. Door de warmte kon je de geur van tientallen meters afstand al ruiken. Het is een park waar kinderen komen. Als kinderen daar in de bosjes gaan spelen kom je dat wel tegen. Dat is echt vreselijk.’

Vastgebonden aan een boom
De hond was vastgebonden aan een lange rode lijn aan een boom en lijkt voor dood achtergelaten te zijn. Volgens de wandelaar moet de hond er al een tijdje gelegen hebben. De warmte heeft niet erg meegeholpen met het ontbindingsproces van de overleden hond.

Dierenambulance snel ter plaatse
‘Toen ik de hond gevonden heb, hebben we gelijk de dierenambulance gebeld. Na een kwartier was de dierenambulance al ter plaatse. Zij hebben de dierenpolitie gebeld. Een woordvoerder van de Dierenambulance verklaart dinsdagavond aan Rijswijk.tv: ‘De dierenpolitie heeft de zaak nu in onderzoek. Ze kijken of het dier gechipt is. Het dier is in bewaring genomen en mogelijk wordt er nog sectie gedaan. We hopen dat het dier herkend wordt en of de eigenaar achterhaald kan worden.

Weet je meer? Bel de politie
De woordvoerder van de Dierenambulance sluit af met de vraag: ‘Mochten mensen iets herkennen of weten, neem dan contact op met de politie via 0900-8844

Ter info: De foto is om reden van ‘te schokkend’ deels geblurred.