RTL 4 strijkt neer in Oud Rijswijk

Rond de klok van acht vanochtend rijden RTL 4 camerawagens Oud Rijswijk in met als bestemming slagerij Scholtes in de Schoolstraat. De hele dag staat de ambachtelijke slagerij van Fred Karremans in het middelpunt van de opnamen van het programma ‘Van slager tot chef’, dat RTL 4 op zondagmiddag om 16.30 uur (voor het derde seizoen) vanaf 26 november gaat uitzenden.

Twee jonge slagers in spe, Jacqueline Hertogh(19) en Patrick Mul(24) strijden vandaag tegen elkaar. Beiden volgen de SVO, de Slagers Vakopleiding Opleiding. Van Fred Karremans krijgen ze een vaktechnische opdracht. Ze moeten een half varken uitsnijden tot bijvoorbeeld een varkenshaas of spareribs. Want een ambachtelijke slager kan dat zelf. RTL chef-kok Mathijs Vrieze geeft ze een culinaire opdracht. Het thema vandaag is de Hollandse keuken. Mathijs heeft al een inspiratie gerecht gemaakt met puree, doppertjes en een varkenshaasje. “Een ambachtelijke slager weet alles van zijn vlees en kan de klant daarbij ook advies geven voor een complete maaltijd. Hij is niet alleen slager maar ook de ‘chef’ van de thuiskeuken”, zegt Mathijs.

In totaal worden er acht programma’s gemaakt. De winnaar van elk programma krijgt als prijs een inspiratiereis naar Barcelona.