Rosella zet zich in voor 1500 Rijswijkse apen

Rosella D’angeli van ‘Een Dier Een Vriend’ gaat op dinsdag 9 mei petities aanbieden aan de gemeenteraad van Rijswijk. Hiermee maakt ze zich hard voor de 1500 apen die in Rijswijk worden gehouden als proefdier voor testen. ”Gemeente Rijswijk staat op de kaart van Nederland met het Grootste Apenvivisectiecentrum van Europa, het Biomedical Primate Research Centre. Op de Lange Kleiweg 161 te Rijswijk zitten zo’n 1500 apen 24/7 opgesloten en worden gebruikt als proefdier”, vertelt Rosella D’angeli .

Het apencentrum staat hoog op de politieke agenda in Den Haag maar ook in de Gemeenteraad van Rijswijk. Onlangs verschenen er twee onafhankelijke rapporten, die in opdracht van de overheid zijn gemaakt, waaruit blijkt dat dierproeven niet meer van deze tijd zijn en dat er óf geen juiste resultaten uitkomen voor de mens, óf er al alternatieven zijn.

Roselle”: Het wordt tijd dat deze apenhel gesubsideerd door ons belastinggeld zijn deuren sluit! Het wordt tijd dat inwoners van Rijswijk hun stem laten horen”. Dit kan door nu de petitie te tekenen op deze site.