Ronald van der Meij zet Mappa Mondo in ’t zonnetje

Kort geleden nam Ronald van der Meij afscheid als wethouder. “Op zo’n moment krijg je tientallen flessen wijn. Ik heb de genodigden gevraagd geld te storten voor het Mappa Mondohuis in Rijswijk”, vertelt hij. En dat werd goed opgepakt. Vanochtend ging hij met een cheque van € 600, een zandbak, een zwembad en nog meer speelgoed naar het Mappa Mondohuis.

Geld heeft al goede bestemming
Ronald van der Meij was niet alleen naar het Mappa Mondohuis gegaan, maar had ook raads- en bestuursleden van Gemeente Belangen Rijswijk meegenomen. Samen werden de dozen uitgepakt. En ook overhandigde Ronald de cheque aan locatie ondersteuner Eveline. “Wij zijn hier heel blij mee. Na 15 jaar is onze keuken echt aan renovatie toe”, vertelde ze. Een goede bestemming voor het geld is er dus al !

Ernstig zieke kinderen krijgen alle zorg en aandacht
Het Mappa Mondohuis staat op de hoek van de Huis te Landelaan en de Van Vredenburchweg. Of eigenlijk moeten we zeggen Mappa Mondo/villa Expert Care, want de vier Mappa Mondo huizen zijn door Expert Care overgenomen van het Rode Kruis. Hier verblijven veertien ernstig zieke kinderen van 0 tot 18 jaar die hier alle zorg en aandacht krijgen van verpleegkundigen, medewerkers en vrijwilligers.