Romy de Man, nieuw gezicht in Rijswijkse politiek

De kandidatenlijst van Onafhankelijk Rijswijk is verjongd. De 22-jarige Romy de Man is één van hen. Een echte Rijswijkse. “Mijn hele leven woon ik al in Oud-Rijswijk en sinds kort zijn mijn vriend en ik de trotse eigenaren van een appartement in de Julianastraat/Kerklaan, boven de Albert Heijn.”

Rijswijkse politiek werd thuis vaak besproken
Zij volgde de secretaresse-opleiding bij Schoevers en is direct daarna als secretaresse aan de slag gegaan bij de TU Delft. “Ik werk daar al ruim 4 jaar met veel plezier en heb naast mijn “vaste werkplek” op vele afdelingen gewerkt. Zo nu ook bij Medical Delta, een kennisinstelling die zich richt op zorginnovatie”.

In haar jeugd werd aan tafel veel gesproken over de politiek, wat goed gaat en wat beter kan. “En ik kwam er al snel achter dat de Rijswijkse politiek toe is aan een frisse wind! Ik hoorde veel ontevreden geluiden over bijvoorbeeld het parkeerbeleid, een tekort aan betaalbare starterswoningen (iets waar ik zelf ook tegenaan liep) en hoe de inwoners zich vaak niet gehoord voelen. Ik wilde daar maar al te graag zelf wat aan veranderen, dus toen de vraag kwam of ik kennis wilde maken met Onafhankelijk Rijswijk, twijfelde ik geen moment”.

Tot slot zegt ze: “Mijn doel is om ervoor te zorgen dat Rijswijk de prachtige stad blijft waar we zo gek op zijn!  Ik zal mij in het bijzonder richten op jongeren, cultuur en maatschappij”.