Rolstoelers hebben moeite met afval weggooien

In winkelcentrum In de Bogaard zijn nieuwe afvalbakken geplaatst. Er staan nu grotere zwarte bakken die een deksel hebben aan de bovenkant. Op het eerste gezicht zou dit een mooie verbetering verbetering kunnen zijn voor het straatbeeld. Mirjam ten Brummelaar van Rijswijks Belang denkt hier echter anders over.

Rolstoelers kunnen er niet bij
Tijdens een wandeling in de Bogaard zag Mirjam een mevrouw in een rolstoel moeite doen om haar afval weg te gooien. ‘Dit lukte simpelweg niet. Ik vind het jammer dat er niet is gedacht aan minder valide en invalide mensen in een rolstoel en of scootmobiel. De klep open maken ging met moeite. Er iets ingooien is bijna onmogelijk’, aldus ten Brummelaar.

Verzoek voor aangepaste bakken
Of er inderdaad niet aan de rolstoelers gedacht is zal onderzoek moeten uitwijzen. Rijswijks Belang gaat een verzoek indienen bij de gemeente Rijswijk om dit te onderzoeken en wil graag dat de afvalbakken komen waar mensen die afhankelijk zijn van een rolstoel of scootmobiel ook bij kunnen.

Indienen van vragen
Rijswijks Belang heeft schriftelijke vragen gesteld aan het college. Het college zal dit behandelen en de verantwoordelijke wethouder zal de vragen beantwoorden.