Rioolwerker zwaargewond op Haagweg nadat automobilist met hoge snelheid op hem inrijdt

Een rioolwerker is in de vroege donderdagochtend zwaargewond geraakt toen hij werd geschept door een auto op de Haagweg in Rijswijk die met hoge snelheid vanuit Den Haag richting Rijswijk kwam aanrijden. Op de kruising vonden werkzaamheden plaats, het verkeer werd daar daarom tijdelijk over de trambaan geleid.

Geen gevoel in benen
Het slachtoffer is ter plaatse gestabiliseerd door ambulancepersoneel en werd daarna zwaargewond met spoed naar het ziekenhuis vervoerd. De was bij kennis maar had geen gevoel meer in onder andere zijn benen.

Met hoge snelheid op slachtoffer ingereden
Het ongeval gebeurde rond 01:45 op de kruising met de Herenstraat. Volgens omstanders reed een bestuurder van een Audi met hoge snelheid over de Haagweg. De auto reed een vluchtheuvel op waar op dat moment de rioolwerker stond en schepte hem. Ook heeft de auto meerdere palen uit de grond gereden.

Geen rijbewijs en onder invloed
De bestuurder van de Audi is direct door de politie aangehouden. Vlak na het ongeval zou de man aan omstanders hebben gevraagd of hij hun rijbewijs en autopapieren mocht hebben. mogelijk was de man onder invloed van alcohol. De bestuurder zou zelf niet in het bezit zijn van een rijbewijs. De bestuurder heeft ook meerdere blaastesten moeten afleggen, dit wilde echter niet slagen.

Onderzoek door politie
De politie doet ter plaatse uitgebreid onderzoek. De kruising was daarom een groot gedeelte van de nacht en mogelijk ook nog in de ochtend grotendeels afgesloten voor het verkeer.