Rijswijkse zaterdagmarkt gaat gewoon door

De zaterdagmarkt in Oud Rijswijk gaat zaterdag gewoon door. Het aanbod van vaak relatief goedkope en verse etenswaar in de buitenlucht is een belangrijk onderdeel van het winkelaanbod in deze periode. Regionaal Beleidsteam (RBT) Haaglanden heeft dit besluit donderdagochtend genomen.

Uitkijken naar elkaar en afstand houden
Wel moet voortdurend gewaakt worden dat niet teveel mensen tegelijkertijd de markt bezoeken en dat het winkelend publiek voldoende afstand van elkaar houdt. De marktkooplieden kunnen hier zelf ook bij helpen door niet meer dan enkele klanten tegelijkertijd bij de kraam toe te staat.

Borden moeten mensen attent maken op afstand houden
De gemeenten zullen bij de ingang van hun markt op borden en soms meertalige posters de bezoekers van de markt oproepen de gezondheid van zichzelf en anderen te bewaken. Zo kunnen we hopelijk de markten openhouden maar als men zich niet aan de richtlijnen houdt zal dit besluit worden herzien.

Situatie per week bekijken
De komende tijd komt het RBT tenminste eens per week bijeen om collectief de besluiten te nemen die noodzakelijk zijn om de uitdagingen van het coronavirus in goede banen te leiden. Vanzelfsprekend worden hierbij de voorzorgsmaatregelen, zoals niet teveel aanwezigen en voldoende onderlinge afstand aan de vergadertafel, in acht genomen.