Rijswijkse zanger in halve finale Got Talent España

William Janz uit Rijswijk staat in de halve finale van Got Talent España. Dat vertelde hij woensdagavond bij RTL Late Night. Janz is naast zanger in het dagelijks leven leraar Nederlands op een school in Leiden.

Verstaanbaar maken in het Spaans
De zanger heeft op goed geluk een video ingestuurd naar de Spaanse versie van Got Talent. Janz: ‘Ik kan me in de basis verstaanbaar maken en wat terugzeggen in het Spaans. Dat is me ook gelukt bij de jury van de talentenshow in Spanje.’

Muziek boven alles
Als hij in de grande finale komt te staan en Got Talent España wint, dan zal hij het veel drukker gaan krijgen met de muziek. ‘Er is nu al veel aandacht voor mij door de uitzending op de Spaanse televisie en de online aandacht. Als ik win zal ik een keuze moeten maken en zal ik zeker kiezen voor de muziek.’

Feel Good Artiestenparade
Vorig jaar stond de Rijswijkse zanger nog in de Sir Winston Club in Rijswijk toen hij een optreden deed voor het Feel Good TV programma ‘Feel Good Artiestenparade’.

Finalist van de Soundmixshow
Janz deed in 1996 mee aan de Soundmixshow van Henny Huisman. Daar haalde hij de vierde plaats in de finale. Janz sprak woensdagavond de wens uit dat hij graag een duet wil zingen met Julio Iglesias.

Kansen voor de zanger
Op de vraag of Janz de talentenshow kan winnen is hij duidelijk: ‘We gaan er helemaal voor maar in Got Talent España is het appels met peren  vergelijken omdat er zoveel verschillende acts zijn. De jury was wel zwaar onder de indruk van mijn optreden.’ Een jurylid van de talentenjacht heeft Janz al gevraagd of hij wil zingen op zijn verjaardag. Die heeft hij alvast in de pocket.