Rijswijkse vrijwilligersprijzen uitgereikt

Wethouder Marloes Borsboom heeft vanavond de vrijwilligersprijzen uitgereikt in een goed gevulde Schouwburg. Met een presentatieshow van Rutger en Yanou, bekend van het Rijswijkse Jeugdtheater werd het publiek kostelijk vermaakt.

Dit jaar zijn er vier prijzen te verdelen in verschillende categorieën.

Bewonersinitiatief
De categorie bewonersinitiatief werd gewonnen door ‘Klank’. Manon en Marinka zetten zich in voor kinderen met een beperking.

Individuen
In de categorie Individuen won Freek de Jong van de Benedictuskerk in Rijswijk. Hij is als koster, steun en toeverlaat van de kerk aan de Churchilllaan. Met zijn jarenlange inzet voor de kerk is hij een waardevolle vrijwilliger voor veel mensen.

Groepen
Ook was er dit jaar een categorie ‘groepen’. De kinderrechtenambassadeurs van Rijswijk namen de prijs in ontvangst. Wethouder Borsboom vroeg de ambassadeurs wat hun drijfveer is. ‘We kunnen andere kinderen helpen. Ook met ons armoedeproject hebben we veel kunnen toevoegen voor kinderen die dit hard nodig hebben.’

Jongeren
Ook de jongeren kregen een eigen categorie. Tji Yu Kan werkt voor ExPex en is een maatje voor jongeren die een steuntje in de rug goed kunnen gebruiken. Zij kreeg de meeste stemmen.