Rijswijkse Voorjaarsschoonmaak afgerond

De gemeentelijke voorjaarsschoonmaak in de wijken werd vanmiddag door wethouder Armand van de Laar afgesloten in Vrijenban. Armand van de Laar bezorgde de gemeentelijke schoonaanhanger bij wijkbewoonster Sylvia Arink. Zij beheert de schoonaanhanger tijdens de voorjaarsschoonmaak in Vrijenban. In totaal zijn 13 wijken en buurten in Rijswijk schoon gemaakt.

Samen maken we Rijswijk schoon
In de aanhanger bevinden zich diverse schoonmaakspullen, zoals afvalknijpers, afvalcontainers en bezems. Met deze spullen kunnen wijkbewoners zelf de buurt opschonen. Wethouder Van de Laar bedankte de medewerkers van het team straatreiniging voor hun werkzaamheden in de wijken. Ook Silvia Arink werd in het zonnetje gezet. “Samen maken we Rijswijk schoon, want de gemeente kan het niet alleen, we hebben de inwoners daar heel hard bij nodig.”, aldus Van de Laar. De wethouder liet weten dat er volgend jaar weer een voorjaarsschoonmaak wordt gehouden.

Smart City op Bogaardplein
Silvia mevrouw Arink is ook lid van de Klankbordgroep Slim Plan Vrijenban. Deze groep komt eenmaal per kwartaal bijeen om de activiteiten te bespreken die de gemeente  in Vrijenban ontwikkelt in het kader van het Nationaal Programma Smart City Living Lab; het toepassen van innovatieve technologie ter verbetering van de leefomgeving. Zo is onder meer gesproken over het opsporen van zwerfvuil met behulp van drones. Bezoek ook de Smart City Proeftuin, morgen (28 juni) op het Bogaardplein.

(Foto’s Peter van Oosterhout)