Rijswijkse Video club viert 40 jarig bestaan

De Rijswijkse Video en Computer Vereniging (RVCV) bestaat 40 jaar en dat wordt gevierd met een open dag en een filmwedstrijd voor alle Rijswijkers die hier aan willen deelnemen. In het najaar komt er ook een nieuwe cursus “ Filmen en monteren” voor beginners.

Filmwedstrijd
De Rijswijkse Video Computer Vereniging (RVCV) organiseert een filmwedstrijd in verband met het 40 jaar bestaan van de vereniging 23 september 2019. Het filmonderwerp is ‘Rijswijk mijn stad’. Iedereen wordt uitgenodigd om deel te nemen aan de filmwedstrijd die de stad Rijswijk 2019 in beeld wil brengen met een eigen gemaakte film.

Rijswijks filmfestival
Het filmfestival biedt de gelegenheid om zelfgemaakte films over Rijswijk te vertonen op het grote filmdoek, de film aan een groot publiek te tonen en om andere hobbyfilmers te ontmoeten. Voorafgaand aan het festival kunnen filmers die dat willen gecoacht worden bij het maken van hun korte film. Films mogen zowel met een videocamera als met een tablet, smartphone gemaakt zijn en mogen maximaal 8 minuten duren. Inzendingen kunnen gestuurd worden naar Suzan Lagrand.

Open Dag
De open dag vindt ook in het najaar plaats en dan laat de RVCV veel van hun filmhobby zien. Je kunt ook met vragen komen, je eigen apparatuur mee nemen of een kort filmpje laten zien op het grote doek.