Rijswijkse studenten organiseren foodmarkt op Bogaardplein

Studenten van de SVO vakopleiding Generation Food zijn dagelijks te vinden aan de Diepenhorstlaan in de Plaspoelpolder. Zij houden van eten en willen niets liever dan hun beroep van maken die passie. Zodra de studenten afgestudeerd zijn, mogen ze zich voedingsspecialisten noemen en hebben ze veel kansen op een leuke baan, een prima salaris en een goede toekomst.

Studenten on-tour naar Bogaardplein
Komende donderdag 28 juni gaan de studenten on-tour en sluiten ze zich voor hun eindproject aan bij de donderdagmarkt op het Bogaardplein. Met dit foodproject gaan de studenten zelfgemaakte producten verkopen. Denk aan broodjes BBQworst of beenham. Ook panini’s met mozzarella en tomaat. Allerlei lekkernijen. Niet alleen om direct op te eten, maar ook lekkere sauzen om mee te nemen.

Krachten bundelen
Rijswijk.tv sprak met de gepassioneerde mentor docent Carola Post: “Ik vond dat de donderdagmarkt op het Bogaardplein niet zo veel kramen had en omdat we er met food zo goed bij passen is het idee ontstaan om ons er bij aan te sluiten.

Werkweek in Zeeland
Het geld dat de studenten netto overhouden nemen ze volgend jaar mee naar hun werkweek in Zeeland. Daar gaan ze de verdieping opzoeken en bijvoorbeeld kijken hoe mosselen of oesters gekweekt worden. Daar hoort natuurlijk ook bereiden, proeven, voelen en ervaren bij.

Kom in grote getale naar de foodmarkt op donderdag
Carola vervolgt: “Ik hoop voor de studenten dat het lekker druk wordt. Daarom roep ik iedereen op om donderdag van 08:30 tot 15:00 naar het Bogaardplein te komen.”