Rijswijkse Sportprijzen uitgereikt

Vrijdagavond 18 januari werden de jaarlijkse Rijswijkse sportprijzen uitgereikt, dit keer in het overvolle clubgebouw van RVC Celeritas op het Prinses Irene Sportpark. De winnaars kregen de prijzen uitgereikt door wethouder Sport Björn Lugthart.

Voor de genomineerden was er een publieksprijs en een juryprijs beschikbaar. Alle winnaars kregen een beker, een sportpenning en een rode roos.

Juryprijs
De Rijswijkse basketballer Keye van der Vuurst werd door de jury gekroond tot beste Rijswijkse sporter. De nu 17-jarige oud-speler van Lokomotief debuteerde onlangs als 16- jarige en jongste speler ooit in het Nederlands basketbalteam.

Basketballers in de prijzen
Bij de categorie teams waren het ook basketballers die de prijzen wonnen. Lokomotief Heren 1 won in de promotiedivisie als outsider de titel. Het jonge team hield favoriet Solar-Systemen Grashoppers uit Noordwijk knap achter zich.

Publieksprijs
De publieksprijs individueel ging naar taekwondoka Martin Beuk (bronzen medaille WK powerbreken) die met 199 stemmen Keye van der Vuurst maar net voor bleef. Het tweede team van volleybalclub Inter Rijswijk kreeg 419 stemmen en werd met de publieksprijs voor teams beloond voor een goed seizoen. Alle genomineerden kregen een sportpenning en een roos uitgereikt.

Trots
Wethouder Björn Lugthart is trots op de Rijswijkse sporters: ‘We hebben in Rijswijk enorm veel sporttalent en veel actieve sportverenigingen. Daar ben ik heel blij mee, want iedereen moet de mogelijkheid hebben om te sporten. Niet voor niets heb ik sport én volksgezondheid in mijn portefeuille, want sport is goed voor de gezondheid en voor de sociale contacten. Onze Rijswijkse sporters zijn daarin belangrijke ambassadeurs. Daaromzetten we ze met deze prijzen in het zonnetje.’