Rijswijkse Remco, chefkok van nieuwe brasserie

Het lijkt wel Frankrijk als we over een smalle klinkerweg met aan beide zijden hoge bomen naar het nieuwe hotel Hoevevoorde rijden. Op het grote zonovergoten terras komt Remco Nunnikhoven ons tegemoet. Hij heeft Rijswijk.TV uitgenodigd om al rond te komen kijken. Remco is de chefkok van Brasserie Bijna Thuis. Remco is een echte Rijswijker, zit ook in de Sportraad en werkte bij heel veel restaurants in Oud Rijswijk.

De Brasserie is nu al open
“Officieel is de opening in augustus. Er elke dag hard gewerkt om alles tot in de puntjes in orde te hebben,” vertelt hij ons als we naar zijn domein – de keuken – lopen. Maar met de passie die elke echte horecaman kenmerkt, wilde hij niet wachten tot na de vakantie. “Okee, er komt nog nieuw meubilair in de brasserie, maar mijn keuken is al klaar. Dus ben ik al lekker open gegaan op de woensdag tot en met de zondag van 11.00 tot 22.00 uur”.

Maandag met een betaalbaar buffet
De menukaart zegt veel van Remco. Boven de lunchgerechten staat: ‘middageten’ en boven de dinergerechten staat……precies: ‘avondeten’. “Ja dat zeg je thuis toch ook. We zijn hier een beetje thuis”. Of zoals de naam van de Brasserie: Bijna Thuis. De afgelopen dagen zijn er al gasten gekomen op het bericht op facebook, ook bewoners van het woonzorgcentrum en buurtbewoners. “Ik wil op maandag speciaal voor de Rijswijkers een buffet organiseren voor een klein prijsje. Een Indisch buffet, een Italiaans buffet, kunnen mensen die wat minder hebben uit te geven ook gezellig aanschuiven.

Groot grasveld voor evenemententerrein
Als we samen over het nieuwe bruggetje lopen, komen we op een giga grasveld met het oppervalk van zo’n vier voetbalvelden. “Hier willen we tal van evenementen gaan organiseren. Een Foodtruckfestival maar ook een jazzfestijn. Daar willen we heel Rijswijk bij betrekken. Hier is ook plaats voor meerdaagse activiteiten”.

Opening wordt een feest met muziek en artiesten
Zoals gezegd is opening in augustus. Hoewel er nog geen datum vaststaat is het wel zeker dat het niet gewoon een opening wordt. Het wordt een feest op zich met muziek en artiesten. Iedereen is nu al welkom in Brasserie Bijna Thuis. Het adres is Van Vredenburchweg 170. Het makkelijkste te vinden als je vanaf de Schaapweg de Van Vredenburchweg ingaat en linksaf slaat naar het bunkeremuseum. Daar moet je dan gewoon de klinkerweg volgen.