Rijswijkse ontvangt per ongeluk overlijdensbericht van zichzelf

Een pijnlijke fout van de gemeente Rijswijk. De erven van de Rijswijkse Riet kregen een brief van de dienst jeugd- en maatschappelijke ontwikkeling. In deze brief werden de erven gecondoleerd met het verlies van Riet en werd medegedeeld dat de invalidenplek voor de deur zou komen te vervallen.

Riet is springlevend

De brief werd echter geopend door Riet zelf. Niet zij, maar haar man is enkele weken geleden komen te overlijden. Riet is er kapot van. De brief heeft heel wat losgemaakt. Toen ze contact opnam met de gemeente en vertelde dat het overlijdensbericht onjuist was, ontving ze enkele dagen later een brief met de condoleances voor het overlijden van haar man.

Een bloemetje voor Riet
Bianca Niesen en Mirjam ten Brummelaar van de politieke partij Rijswijks Belang gingen op bezoek bij Riet om haar een hart onder de riem te steken.

Wethouder Lugthart reageert op fout
De gemeente erkent de fout. Wethouder Björn Lugthart: “De vergissing is ontstaan door een menselijke fout. We vinden het heel erg voor mevrouw dat dit is gebeurd. We bieden haar onze welgemeende excuses aan en natuurlijk gaan we ook even bij haar langs.”