Rijswijkse Olivier tweede bij turnkampioenschap

Vorig jaar tijdens de Rijswijk Talent Awards werd aan het publiek gevraagd wie er een talent heeft. Olivier werd naar het podium gehaald en daar liet hij zien hoe goed hij op zijn handen kan lopen.

Het talent van Olivier Heerema gaat echter een heel stuk verder, zo bleek gisteren toen hij de tweede plaats behaalde bij de Open Zuid Hollandse Kampioenschappen Turnen in Bergschenhoek.

Alle onderdelen gedaan
Olivier: ‘Ik vond het echt héél leuk. De ringen gingen het beste. Ik heb de ringen gedaan, sprong, vloer, rekstok en de brug.’

‘Het moeilijkste vind ik voltige (bok met twee ringen) en sprong één van de moeilijkste onderdelen. Ik heb daar een beetje moeite mee. Je moet goed je benen strekken en als je dat niet doet krijg je punten aftrek.’ Ondanks dat het moeilijk is heeft het de Rijswijkse Olivier niet weerhouden om met slechts een verschil van 0,6 punt op de twee plaats te eindigen.

Arabier Flikflak
Olivier vervolgt: ’De ringen gingen het beste. Vloer is erg leuk, want je mag leuke salto’s doen en andere dingen. Bijvoorbeeld de Arabier flikflak. Daar heb ik heel lang voor moeten oefenen. Eerst durfde ik het niet en nu doe ik het gewoon, net zo makkelijk alsof ik een boterham eet.’

Olivier traint vier keer per week in het Zuiderpark. Daar zitten de regionale turners van Stichting Topturnen Haaglanden Westland. Dat is turnen op hoog niveau.

Nederlands Kampioenschap
De turner haalde het ook tot de kwartfinales van de Nederlandse Kampioenschappen Turnen. ‘Ik was toen heel zenuwachtig en vond het spannend en dat heeft mijn resultaat wel een beetje minder gemaakt’, aldus Olivier.