Rijswijkse leerlingen maken weer Vredesposter

Voor het derde jaar doen vier Rijswijkse basisscholen mee aan de ‘Vredes poster wedstrijd’ van de Lionsclub Rijswijk. Leerlingen van de groepen 8 laten al hun creativiteit los op het papier. Vorig jaar waren het vooral felle kleuren en afbeeldingen van vredesduiven en vlaggen die veel werden gebruikt. De deelnemende scholen dit jaar zijn De Bazaar op het AZC (foto), de Wethouder Brederodeschool, de Elsenburgschool, en de Godfried Bomansschool.

Aardig zijn voor elkaar
“Het thema dit jaar is aardig zijn voor elkaar”, vertelt André van Zomeren die met Lida Wilson en Karin van der Heijden bij de scholen langs is geweest om de kinderen te vertellen over de wedstrijd van de Rijswijkse Lionsclub.

Vanaf 15 oktober hangen de posters in de Rijswijkse bibliothee. Een jury bepaalt  per school de mooiste inzending, terwijl de bezoekers in de bibliotheek een publieksprijs mogen bepalen. Op 31 oktober is de prijsuitreiking aan de winnaar van heel Rijswijk. Landelijk doen 7.000 kinderen mee. De nationale winnaar mag naar Amerika en meedingen naar de grote wereldwijde prijs. In totaal doen 500.000 kinderen in 75 landen mee.