Rijswijkse leerlingen maken Vredesposter

Zes Rijswijkse basisscholen doen dit jaar mee aan de ‘Vredes poster wedstrijd’ van de Lionsclub Rijswijk. 174 leerlingen van de groepen 8 laten al hun creativiteit los op het papier. Vorig jaar waren het vooral felle kleuren en afbeeldingen van vredesduiven en vlaggen die veel werden gebruikt.

De deelnemende scholen dit jaar zijn De Bazaar op het AZC (foto), de Wethouder Brederodeschool, de Petrusschool, de Elsenburgschool, De J.H.Snijderschool en de Godfried Bomansschool. “Vorig jaar deden drie scholen mee, nu al zes, een verdubbeling”, vertelt André van Zomeren die met Lida Wilson en Karin van der Heijden bij de scholen langs is geweest om de kinderen te vertellen over de wedstrijd van de Rijswijkse Lionsclub.

Vanaf 16 oktober hangen de posters in de Rijswijkse bibliotheek. Een jury bepaalt per school de mooiste inzending, terwijl de bezoekers in de bibliotheek een publieksprijs mogen bepalen. Op 1 november reikt wethouder Marloes Borsboom de prijs uit aan de winnaar van heel Rijswijk. Landelijk doen 7.000 kinderen mee. De nationale winnaar mag naar Amerika en meedingen naar de grote wereldwijde prijs.