Rijswijkse kids enthousiast aan slag bij Red Lions

Wat een spektakel de softbalvelden van de Rijswijkse honk- en softbalvereniging Red Lions. Meer dan 50 kinderen in de leeftijd van 4-11 jaarkwamen woensdag ter gelegenheid van de Nationale Welcome Friends dag 2017 hier voor een clinic om kennis te maken met deze teamsport. En wat een geweldig gebeuren. De kids aan slag met de leden van Red Lions. En met fruit en drinken en na afloop een goodiebag van PLUS Jongenotter.

De jeugdleden van Red Lions hadden allemaal een vriendje of vriendinnetje meegenomen om deze middag kennis te laten maken met deze geweldige teamsport. Daarnaast konden ook andere, nieuwsgierige kinderen meedoen aan dit mooie jeugdsportevenement. De deelnemers kregen uiteraard eerst een goede warming-up voorgeschoteld waarna ze, verdeeld over zeven groepen, leerden gooien & vangen, fielden en slaan.

Mede dankzij sponsoring van Plus Jongenotter stond er in de pauze een heleboel vers fruit klaar en uiteraard ruim voldoende te drinken. Na de pauze speelden de groepjes kinderen onderling wedstrijdjes tegen elkaar. Ondanks de hitte ging het er soms zeer fanatiek aan toe. Na afloop kregen de kinderen ook nog een Plus goodiebag mee met uiteraard informatie over de club, een flesje water, een banaantje, een koekje en een leuk softbalaandenken.

Heb je de Welcome Friends-dag gemist? Geen probleem. Je kunt altijd een keer komen kijken of meedoen bij een training. Op www.redlions.nl vind je alle informatie. RHSV Red Lions is de enige honk- en softbalvereniging in Rijswijk. De vereniging is in 1981 opgericht en speelt sinds 1999 op een eigen veld in Sportpark Hoekpolder aan de Weidedreef in Rijswijk. De vereniging heeft een beeballteam, drie jeugdsoftbalteams en vier seniorensoftbalteams, zowel dames als heren.