Rijswijkse jongeren zetten zich in voor kids en ouderen

Een primeur voor Rijswijk. Hier start een project voor jongeren die zich willen inzetten voor de omgeving en voor hun eigen toekomst. Zij gaan bijvoorbeeld enkele uren per week aan de slag met cultuurlessen voor de jeugd, sportles geven op basisschool De Bazaar in het AZC of zetten zich in voor de gezondheid van senioren. Maar ook het ontwikkelen en uitvoeren van eigen ideeën wordt enthousiast ondersteund.

Nieuwe maatschappelijke stage
“Het is een soort maatschappelijke stage”, vertelt Femke Duijndam van Sportief Advies. ”Onderdeel van de landelijke proefprojecten van de Maatschappelijke Diensttijd. In Rijswijk start in januari 2019 The Real Social, één van de eerste projecten”.

Jongeren als teammates aan de slag
Jongeren van 16 tot 26 jaar krijgen de kans om hun talenten en ideeën in te zetten voor kinderen, jongeren en senioren. In Rijswijk gebeurt dat door middel van sport-, cultuur- en gezondheidstrajecten. De jongeren van The Real Social (teammates) werken samen met de teamcaptain van Haaglanden Beweegt.

Geef je op als teammate
Om Rijswijk nog mooier te maken. Om les te geven in een verzorgingstehuis of Rijswijkse kinderen hun talenten te laten ontdekken. Om iets voor een ander te betekenen en tegelijkertijd aan een CV, toekomst en carrière te werken. Om met The Real Social echt iets voor Rijswijk te betekenen, schrijven toekomstige teammates zich nu in op www.therealsocial.nl