Rijswijkse Jesse en Demi rijden Baltic Rally

Welke uitdaging wil je anno 2018 aangaan. Jesse Blok(31) en Demi Yung(24) uit Rijswijk kozen voor de Baltic Sea Circle. Twee weken, van 7 tot en met 23 juni, in een 20 jaar oude auto door elf landen rijden. En dat allemaal voor het goede doel: Het Wereld Kanker Onderzoek Fonds. Zij zijn nu halverwege, bij de Noordkaap.

8500 km in een bejaarde Landrover
“Wij rijden in een Land Rover Discovery zo’n 8500km zonder navigatie,” vertelt Jesse, in het dagelijks leven ondernemer (Korteland auto’s). “We hebben heel wat werk verricht aan de auto. Nieuwe banden, grote onderhoudsbeurt, een verse accu, nieuwe remmen, wat laswerk en een nieuwe brandstofpomp, voordat wij aan ons avontuur durfden te beginnen”.

Met alleen een kaart en een kompas
Met een roadbook, geen GPS maar een kompas en geen snelwegen. De noordelijkste avonturenrally op aarde. Jesse: “Een ontdekkingstocht door de wildernis”. Ze zagen rendieren, elanden, dolfijnen en zelfs een walvis. Na het vertrek uit Amsterdam, doorkruisten Scandinavië naar de Noordkaap, waar ze nu zijn. “Dan verder door het Oostblok langs Murmansk, Sint Petersburg, Tallinn, Kaliningrad en dan 23 juni weer terug in Amsterdam”.

Het Wereld Kanker Onderzoek Fonds
Waarom de keuze voor dit goede doel? “Bijna iedereen kent wel iemand met deze ziekte of die heeft geleden aan deze ziekte, en ja tuurlijk zijn er nog veel meer verschrikkelijke ziektes maar wij moesten een keuze maken. In de hoop dat wij een bijdrage kunnen leveren aan de genezing van deze ziekte”.

Foto: Jesse Bok