Rijswijkse Groene Markt op De Schoffel

Op zaterdag 12 mei van 11.30 tot 15.30 uur draait alles op de volkstuinen van De Schoffel weer om het “samen groen doen”. Er is een markt met kraampjes, kinderen kunnen plantenbakjes maken. Ja kan gratis stekjes krijgen en er is een planten verkoopkraam.

Kinderen kunnen van alles maken
Een imker vertelt over het rijke bijenleven en biedt honing en andere producten aan. In kraampjes is informatie te vinden over vogel- en dierenbescherming, Ook de Groene Karavaan van Platform Groen in Rijswijk is van de partij om bezoekers over groenbeheer en waterhuishouding te informeren. Maar dan zijn we er nog niet: kinderen kunnen vogelhuisjes bekleden, miniplantenbakjes en kunstkaarten maken (leuk voor Moederdag op 13 mei)en deelnemen aan jeu de boules, tafeltennis en andere spelen op de groene speelweide.

Gratis stekjes
Je kan gratis stekjes meenemen en er is een plantenverkoopkraam. Om de natuur te helpen vogels, insecten en vlinders te voeden maken we als onderdeel van Guerrilla Gardening ter plekke zaadbommen. Tuiniers van De Schoffel en bezoekers kunnen die dag kennismaken met allerlei facetten van (ecologisch) tuinieren, biodiversiteit en waterbeheer.