Rijswijkse energieambassadeurs helpen inwoners met energie besparen

Om te voorkomen dat Rijswijkers in de problemen komen door de hoge energiekosten, sturen gemeente Rijswijk, Rijswijk Wonen en Vidomes energieambassadeurs van Just for You langs de deur. Deze energieambassadeurs geven de bewoners praktische tips om hun energieverbruik te verlagen. Ook brengen ze direct kleine maatregelen aan bij de bezochte bewoners, zoals tochtstrips, radiatorfolie en ledlampen. Op Woensdag 30 november was de 400e woning aan de beurt. Dit werd feestelijk gevierd in de Pater van Lithstraat.

Blije buurtbewoner
De 400e bewoner in Pater van Lithstraat is blij dat de energieambassadeurs bij hem thuis komen om te kijken hoe hij beter op zijn energieverbruik kan letten. Bewoner Piet Dam gaf aan dat het bij hem thuis heel koud is en dat hij ontzettend blij is met de extra isolatie. Ook zei hij aan dat hij heel blij is met de energieambassadeurs Mohammed El Allaoui en Jamila El Menhali die vanuit Just for You regelmatig bij hem langskomen.

Nog 1000 woningen
Gemeente Rijswijk, Rijswijk Wonen en Vidomes krijgen veel positieve reacties op deze gezamenlijke actie. Daarom is besloten dat er nog minstens 1000 Rijswijkse woningen worden bezocht. Wethouder Gijs van Malsen: “De hoge energiekosten kunnen bij veel mensen tot financiële problemen leiden. We willen onze inwoners niet in de kou laten staan. Daarom schieten onze energieambassadeurs mensen in een slecht geïsoleerde woning graag te hulp. Zo hopen we te voorkomen dat er straks een keuze gemaakt moet worden tussen boodschappen doen of de verwarming aanzetten”. Ook wethouder Mark Wit is blij dat inwoners geholpen worden met energie besparen. Mark Wit: “Door de hoge energiekosten wordt het alleen maar belangrijker om samen goed op ons energieverbruik te letten. En alle kleine beetjes helpen. We zijn blij dat we samen met de woningcorporaties en de enthousiaste energieambassadeurs de mensen kunnen helpen die het op dit moment het hardste nodig hebben.”

Verder verduurzamen
De woningcorporaties Rijswijk Wonen en Vidomes zetten de komende tijd flink in op het verduurzamen van hun woningen. Maar op korte termijn was er ook actie nodig. Directeur Rijswijk Wonen Rob van den Broeke: “We maken grote haast met het plaatsen van dubbel glas en goede isolatie, maar dat kost tijd. Waar we kunnen plaatsen we PV-panelen. Ook dat kost tijd. Daarom is het zo fijn dat we meteen de energieambassadeurs de wijk in konden sturen. Zij helpen nu onze bewoners heel concreet om direct de energierekening omlaag te krijgen.” Vidomes-bestuurder Daphne Braal beaamt dit en vult aan: “We doen er alles aan om onze huurders te helpen. We willen zo snel mogelijk alle woningen met een hoge warmtevraag isoleren en verduurzamen. We kunnen alleen niet alles tegelijk aanpakken. Sommige woningen zijn eerder aan de beurt, andere woningen pas later. Vooral deze bewoners willen we helpen met de energieambassadeurs van Just For You.”

Meer weten
Maak je jezelf zorgen over je energierekening of heb je meer moeite om rond te komen, op www.rijswijk.nl/hogeenergiekosten vinden inwoners meer informatie over hoe de gemeente Rijswijk hen kan helpen.

Meer informatie voor huurders van Vidomes staat op www.vidomes.nl/energiebesparen.

Huurders van Rijswijk Wonen kunnen terecht op www.rijswijkwonen.nl/energieprijzen

Heb je een woning met energielabel E, F of G en wil je dat een energieambassadeur ook bij je langskomt, neem dan contact op met Just For You via 06 410 470 01 of  justforyourijswijk@gmail.com