RijswijksBelang: Bewoners Artiestenbuurt moeten € 5910 krijgen

Rijswijks Belang heeft naar aanleiding van de uitspraak van Mr.Visser de gemeente gevraagd er op toe zien dat Vidomes de bewoners hun wettelijk vergoeding van € 5910 geeft.

Geen onderhoud maar renovatie
Woningbouw corporatie Vidomes is begonnen met naar wat zij noemt  ‘grootschalig onderhoud’ aan diverse woningen in de Rijswijkse Artiestenbuurt. Als compensatie, aangezien het volgens de corporatie onder grootschalig onderhoud valt hebben de bewoners een vergoeding aangeboden gekregen van : €120 per week aan div. onkosten. ( gemiddeld 4 weken = €480 totaal); €100 voor onkosten raambekleding; €100 voor onkosten keuken aanpassingen; €220 onkosten vloer. Tezamen maakt dat in totaal €900.

Bewoners uit de Artiestenbuurt schakelden Mr Frank Visser in aangezien het volgens hun zou gaan om een renovatie. Bij een renovatie hebben de bewoners wettelijk recht op een vergoeding van €5910. Mr Frank Visser doet vandaag, maandag 2 april,  om 21.30 uur op SBS6 een uitspraak doen in het voordeel van de bewoners. Volgens rechter Mr Frank Visser gaat het hier om een renovatie.

“Wij hebben nu aan het College gevraagd of zij bereid is er op toe te zien of woningbouwcorporatie Vidomes zich gaat houden aan de uitspraak van Mr. Visser en deze bewoners doet toekomen waar ze recht op hebben”, aldus Marc Weterings van RijswijksBelang. Ook vraagt hij het College om bij toekomstige onderhoud/renovatie projecten de bewoners meer steun vanuit de gemeente te geven d.m.v. aangestelde contactpersonen vanuit de gemeente voor vragen en of bemiddeling.