Rijswijks Pracht, opnieuw een verrassend festival

Zeven uitvoeringen op zeven locaties, en alles op één avond. Zaterdagavond in Oud Rijswijk. Voor het vijfde jaar alweer, een lustrum dus. Nu zelfs met meer dan 200 bezoekers in 9 groepen. Dat is Rijswijks Pracht, ook dit jaar weer een verrassend festival met bijzondere en heel talentvolle kunstenaars/artiesten.

De avond begon in Onderwatershof met een Indisch buffet, waarna de echte start werd gemaakt in de Oude Kerk met het Tollens Ensemble. Vervolgens begonnen de groepen hun rondgang langs locaties in oud Rijswijk. Van Vrolijk Atteljee, bakkerij Bosman, Blomster bloemen, een woonkamer in landgoed Welgelegen, Onderwatershof en het Rijswijks museum. Met een enorme variëteit aan optredens. Van modern toneel, tot muziek op zelfgemaakte instrumenten, maar ook met een sprookjesverteller en een jonge vrouw van wie de in Nederland geadopteerde moeder in Zambia is geboren. En een ‘blanke’ vader heeft. En die zich nu vooral Haagse voelt, maar toch soms ook weer niet. Van de zoektocht maakte ze het publiek op een bijzondere wijze deelgenoot van. Overigens haar eerste opvoering hiervan tijdens Rijswijks Pracht Rijswijk.

Het zal moeilijk worden het succes van Rijswijks Pracht 2017 volgend jaar te evenaren, maar daar hebben ze dan ook een heel jaar voor.