Rijswijks politiebureau kampt met personeelstekort

Een Rijswijkse senior die gisteren langs het bureau kwam om een aangifte te doen, moest worden weggestuurd omdat er geen mankracht beschikbaar was. Reden voor raadslid Marc Weterings van Rijswijks Belang hier vragen over te stellen aan het college.

‘Zorgelijke situatie op politiebureau’
Marc vraagt of de gemeente op de hoogte is van het personeelstekort op het Rijswijkse politiebureau. “Ik vind het zorgelijk dat als er mensen worden ‘weggestuurd’ op politiebureau Rijswijk die een aangifte willen doen, aldus Weterings. “Op maandag deed zich een vergelijkbare situatie voor”.

Alarmbellen rinkelen
Hij vervolgt: “Nu er ook vandaag door de politie zelf is aangegeven dat er geen ‘mankracht’ is om een aangifte op te nemen, gaan er bij u geen alarm bellen rinkelen.” Het raadslid wil weten welke stappen de gemeente neemt om ervoor te zorgen dat de ‘mankracht’ er op zeer korte termijn wel komt. Hij vraagt met name om een plan van aanpak.

Dag later geholpen
De politie meldt dat vandaag een rechercheur is vrijgemaakt om de betrokken Rijswijker thuis te bezoeken om alsnog de aangifte op te nemen. De politie hoopt snel op meer collega’s omdat het hier wel een belangrijke taak van de politie betreft.