Rijswijks Belang pleit voor veilige evenementen

Raadsleden Marc Weterings en Bianca Niesen van Rijswijks Belang vinden dat een evenement veilig moet zijn. Ook voor ouderen en ouders met kinderen. Over de ongeregeldheden en vernielingen tijdens de eerste avond van de Rijswijkse Kermis hebben zij vragen gesteld. “Hoe stond het met de beveiliging. Wij zijn voor mobiele camera’s, een zero tolerencebeleid en gebiedsverboden voor relschoppers”.

Raddraaiers oppakken
Burgemeester Bezuijen zag zich vrijdagavond genoodzaakt de kermis op het Bogaardplein Rijswijk vroegtijdig te sluiten nadat een aantal jongeren incidenten en vernielingen veroorzaakte. “Wij vinden het onacceptabel is om te rellen en vernielingen aan brengen op een kinderkermis. Hadden de raddraaiers niet kunne worden opgepakt, zodat de kermis gewoon open kon blijven voor het ‘normale’ publiek, aldus de raadsleden.

Was er beveiliging op de kermis
Ze vragen zich af of de kermis een eigen beveiliging heeft. “Wij willen dat er een zerotolerancebeleid moet worden ingesteld, zodat ouders, opa’s en oma’s ongestoord me hun (klein)kinderen veilig naar de Rijswijkse kermis kunnen gaan. Aangezien het vorig jaar ook al mis was gegaan, er ook al ongeregeldheden waren, vraagt onze fractie zich af of mobile camera toezicht voor in de toekomst geen optie is”.

Veiligheid voor toekomst garanderen
Rijswijks Belang wil dat de relschoppers een gebiedsverbod krijgen.Ook willen de weten welke maatregelen Rijswijk treft om de veiligheid in de toekomst te kunnen garanderen op de Voorjaars(kinder)kermis in Rijswijk