Rijswijkers woedend na weghalen brievenbus

Afgelopen vrijdag is aan het Vredenburchplantsoen in Rijswijk de oranje PostNL brievenbus weggehaald tot grote woede van vele buurtbewoners. De senioren die wonen in verzorgingstehuis Florence weten zich geen raad en zoeken tevergeefs naar hun vertrouwde plekje om een brief te posten.
 
Ouderen weten zich geen raad
Een medewerker van Florence zag de actie van Post NL en nam contact op met Rijswijk.tv: “Ik heb net al twee ouderen die slecht ter been zijn naar de brievenbus zien zoeken. Zij hebben de wandeling voor niets gedaan.”
 
Gemeente kan niets doen
Dick Jense van Onafhankelijk Rijswijk reageerde via sociale media dat de gemeente geen enkele zeggenschap heeft over de locaties van de brievenbussen.
 
Reactie PostNL – Brievenbus komt niet terug
Post NL haalt steeds meer brievenbussen weg omdat er aanhoudend minder poststukken verstuurd worden. Brievenbussen die weinig worden gebruikt worden verwijderd of verplaatst naar locaties waar veel mensen komen.

De reactie van PostNL biedt niet veel goeds voor de ouderen:  “Ik weet niet specifiek waarom deze brievenbus is weggehaald en niet de brievenbus 400 meter verderop. Wel weet ik dat er bij het verwijderen en herplaatsen van de brievenbus is gekeken naar de toegankelijkheid, hoeveelheid post die er dagelijks in de brievenbus zit en plaatsing ten opzichte van de andere brievenbussen is gekeken. Ik ga ervan uit dat deze brievenbus de minste aantallen dagelijks verzonden post heeft gehad.”, aldus PostNL.