Rijswijkers krijgen gratis gezondheidscheck

Wijkcentrum Stervoorde stond zaterdag in het teken van de Vitaliteitsdag. In verschillende tijdsblokken, vanwege Corona, kwamen de hele dag Rijswijkers om hun gezondheid te laten checken door professionals en naar huis te gaan met veel adviezen. Niet alleen de bloeddruk en de cholesterol, maar ook de beenkracht, de balans en het uithoudingsvermogen werden gecontroleerd. “De bezoekers willen graag inzicht in hun fitheid en vitaliteit”, vertelt Robin Hazebroek van SportiefPlus aan Rijswijk.tv.

Corona veiligheidsregels belangrijk
Ook dit keer was de belangstelling groot, de hele dag was het gezellig druk. Robin: “We wilden graag de Vitaliteitsdag laten doorgaan. Daarvoor waren een aantal veiligheidsregels van belang. Door te werken met verschillende tijdsblokken en aanmelden vooral verplicht te stellen, konden alle geïnteresseerden toch komen.”

Tests en adviezen
De bezoekers deden mee aan verschillende gratis gezondheidstesten waaronder: uithoudingsvermogen, reactiesnelheid, rug- en schouderlenigheid, been- en handknijpkracht, een berekening van de verhouding tussen gewicht en lengte (BMI) en het meten van bloeddruk en cholesterol. Zij kregen daarbij adviezen voor een betere gezondheid.