Rijswijkers halen €11.000 euro voor vluchtelingen

Zaterdag werd de Nacht van de Vluchteling gelopen. Team ‘Rijswijk loopt mee’ heeft er lang naartoe geleefd en ze hebben vaak warmgelopen. Dit werd beloond met een opbrengst van €10.968,-

Inzameling voor noodhulp
Het geld is ingezameld voor levensreddende noodhulp aan vluchtelingen wereldwijd. Het team, bestaande uit 22 Rijswijkers, liep vannacht de 40 kilometer lange sponsorloop van Rotterdam naar Den Haag.

Dringend hulp nodig
“Bijna elfduizend euro; een prachtig bedrag dat hard nodig is!” zegt teamcaptain en raadslid Romke Jan de Vries. “Wereldwijd zijn er nog nooit zo veel mensen tegelijk op de vlucht geweest als op dit moment. Deze mensen hebben dringend hulp nodig, zoals schoon drinkwater, onderdak, voedsel en medische zorg. Het door ons team opgehaalde bedrag geeft bijvoorbeeld 304 maal een moeder en haar kind een jaar lang toegang tot schoon drinkwater. Hiervoor liepen wij als Rijswijkers met elkaar de Nacht van de Vluchteling.”

Record van 5.700 deelnemers
“We bedanken iedereen die ons in de afgelopen maanden heeft gesteund en geholpen. Op deze manier laten we als samenleving zien dat we om het lot van onze medemens geven”, aldus De Vries. Bij deze tiende editie van de Nacht van de Vluchteling liep een recordaantal van 5.700 deelnemers mee. De voorlopige eindstand bedroeg vanochtend € 1.544.566,-.