Rijswijkers ernstig gewond na geweldsincident zorginstelling

In zorginstelling Parnassia in Den Haag zijn maandag twee personen zwaargewond geraakt bij een ernstig geweldsincident. Kort daarop is in een voertuig in de buurt van de zorginstelling een overleden persoon aangetroffen. Dit blijkt om de verdachte te gaan.

Verdachte van incident overleden
Bij het geweldsincident raakten een 36-jarige Rijswijkse en een 53-jarige man uit Rijswijk ernstig gewond. Terwijl de hulpverlening aan de slachtoffers in volle gang was, werd in de auto een zwaargewonde man aangetroffen. De 67-jarige Rijswijkse man overleed ter plaatse. Hij heeft een einde aan zijn leven gemaakt. De mannen die gewond geraakt waren in de zorginstelling zijn overgebracht naar het ziekenhuis.

Burgemeester spreekt betrokkenen toe
De driehoek, bestaande uit de burgemeester, de hoofdofficier van justitie en de politiechef van de eenheid Den Haag, is bijeen geweest. “Voor omstanders, patiënten en medewerkers van Parnassia is dit een groot en ingrijpend incident. We bieden hulp waar we kunnen. Ik leef mee met getroffenen en hun naasten en geliefden die zich nu grote zorgen maken,” laat de Haagse Burgemeester Van Zanen, namens de driehoek, in een reactie weten.

Getuigen gezocht
Een Team Grootschalige Opsporing onderzoekt, onder leiding van een officier van justitie, de exacte toedracht. Het rechercheteam vraagt mensen die iets in de omgeving van de Leggelostraat en Haveltestraat hebben gezien dat mogelijk iets met het geweldsincident te maken heeft, zich te melden via 0800-6070.