Rijswijker in borst geschoten in Den Haag

In de nacht van dinsdag op woensdag is in de Haagse wijk Moerwijk een 57-jarige man uit Rijswijk in zijn borst geschoten. De politie vraagt getuigen om zich te melden.

Pijn in borststreek
Het slachtoffer liep rond elf uur over de Weldamstraat richting de woning waar hij op dit moment verblijft. Hij verklaarde een harde knal te horen, en pas thuis in de woning pijn in zijn borststreek te voelen. Toen kwam hij erachter dat hij gewond was geraakt.

Toen duidelijk werd dat de man was neergeschoten, haastten politie, ambulances en het Mobiel Medische Team (MMT) zich naar het adres. De man werd met spoed overgebracht naar het ziekenhuis om geopereerd te kunnen worden. Hoe het momenteel met de Rijswijker gaat, is niet bekend.

Zowel de Weldamstraat en een deel van de Ulenpasstraat werden na het incident grotendeels afgezet als plaats delict. Agenten hebben hier uitgebreid gezocht naar sporen. Voor de portiekingang werd een huls aangetroffen.

Getuigenoproep
De politie zet het onderzoek voort en roept mensen die meer weten op om contact op te nemen. Informatie kan worden doorgegeven via het algemene politienummer 0900-8844, of via Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.

Over de mogelijke aanleiding van de beschieting is verder niks bekend gemaakt.