Rijswijker (39) aangehouden in onderzoek naar grote drugsvondst in Limburg

Op dinsdag 4 oktober heeft de Politie in het onderzoek naar een eerder drugsvondst in Limburg meerdere personen aangehouden. Eén van de aangehouden verdachten is een 39-jarige man uit Rijswijk.

Drugsvondst
Toen in juli 2021 een vrachtwagenchauffeur merkte dat zijn lading met levensmiddelen tijdens zijn rit omviel, stopte hij op een parkeerplaats in het Limburgse Maasbree. Daar merkte de chauffeur op dat er ook een andere lading verstopt lag in zijn voertuig, en alarmeerde de hulpdiensten.

Een partij XTC-pillen en amfetamine van bij elkaar zo’n 240 kilo werd uit de vrachtwagen tevoorschijn gehaald. De politie schatte de straatwaarde van de drugs tussen de 10 en 15 miljoen euro.

Aanhoudingen
Na de vondst werd een onderzoek gestart. Deze kwam afgelopen maanden in een ‘stroomversnelling’, aldus de politie. Dit resulteerde in de aanhouding van zes verdachten, waaronder de 39-jarige Rijswijker. Verder werden nog vijf mannen aangehouden. Zij kwamen uit Venlo (29), Vlaardingen (21, 27 en 31) en Waddinxveen (49).

Alle verdachten zitten vast en zijn overgebracht naar Limburg waar ze verder worden verhoord. Komende vrijdag worden ze voorgeleid aan de rechter-commissaris. Die besluit of de verdachten langer in voorarrest moeten blijven.