Wij. Rijswijk zoekt meest actieve ‘oudere’

Onderzoek wijst uit dat mensen die actief blijven deelnemen aan de maatschappij, bijvoorbeeld door vrijwilligerswerk te doen, langer gezond blijven. Bovendien vergroot deelname aan de samenleving het sociale netwerk. Een goede gezondheid en een goed sociaal netwerk verkleinen de kans op eenzaamheid.

De politieke partij van Bjorn Lugthart, Wij., gaat op zoek naar de meest actieve ‘oudere’ van Rijswijk in 2017 en reikt de award van 2017 en en cheque van 100 euro uit aan de winnaar. Nomineer nu jouw favoriete actieve Rijswijkse ‘oudere’. Denk aan jouw ouders, opa, oma, buurvrouw, buurman of die dame of heer die dagelijks actief is in de wijk of op de vereniging. Nomineren kan tot 30 november 2017 op www.wijrijswijk.nl/nomineren.

Je kunt vanaf nu jouw favoriete actieve oudere (minimale leeftijd 65 jaar) nomineren voor de trofee! Begin 2018 wordt de meest actieve oudere van Rijswijk (2017) verkozen door de Rijswijkse inwoners.

Meedoen aan de samenleving heeft dus voordelen voor de gezondheid en het algehele welzijn. Daarbij is de kennis en levenservaring van ouderen van onschatbare waarde om door te geven aan de volgende generaties. Maar bovenal is meedoen vooral leuk. De voorbereidingen voor de meest actieve oudere van Rijswijk zijn in volle gang.

Verkiezing meest actieve ‘oudere’ Rijswijk
Met deze prijs wil de Rijswijkse beweging Wij. laten zien hoe waardevol ouderen zijn voor Rijswijk. Daarnaast geven genomineerden voorbeelden hoe iedereen zijn steentje bijdraagt aan Rijswijk, ongeacht zijn of haar leeftijd.

Vanaf 1 december kan gestemd worden op de genomineerden. De datum en locatie van de uitreiking worden bekend gemaakt op de website van WIJ. Zodra het bekend is lees je dit uiteraard ook terug op Rijswijk.tv. Stemmen kan tot en met 31 december 2017.