Rijswijk wordt regenbooggemeente

De Rijswijkse raad heeft zich dinsdag uitgesproken dat de gemeente Rijswijk nog dit jaar een Regenbooggemeente is. In de gezamenlijk ingediende motie riepen GroenLinks, CDA, PvdA, D66, Wij., GBR en VVD het college op om in het beleid aandacht te hebben voor de positie van LHBTI+’ers en de samenwerking te zoeken met omringende Regenboogsteden.

Belangrijke rol voor sociale acceptatie
GroenLinks raadslid Hanneke van der Kooij: ‘Zo’n vier tot zeven procent van de inwoners is lesbisch, homoseksueel, biseksueel of transgender (LHBTI+); ook in Rijswijk. De gemeente speelt een belangrijke rol in het bevorderen van de sociale acceptatie van LHBTI+’ers.’

Alleen de vlag hijsen is niet genoeg
Elke Coming Out Day hijst Rijswijk de regenboogvlag. ‘maar daarmee zijn we er nog niet!’ ,vervolgt Van der Kooij. ‘Ook in het beleid moet er aandacht zijn voor de positie van LHBTI+’ers. Dit was voor GroenLinks de aanleiding om samen met de politieke partijen te zorgen dat Rijswijk een Regenbooggemeente wordt.

Samenwerken met omliggende gemeenten
Concreet vragen de partijen het college om contact te zoeken met Regenboogsteden in de buurt, zoals Delft en Den Haag, om inspiratie op te doen en hulp te vragen. Daarnaast verzoeken de partijen om in regulier beleid aandacht te vragen voor de positie van LHBTI+’ers.