Rijswijk Wonen pakt 220 oudere woningen aan

Woningbouwcorporatie Rijswijk Wonen begint  met het verbeteren en verduurzamen van 220 woningen, verdeeld over drie complexen aan de Tubasingel (80 woningen), Dr. H.J. van Mooklaan (54 woningen) en in Te Werve (86 woningen). Bij elk complex is ruim 70% akkoord van de huurders. “Daar zijn we blij mee: we kunnen een bijdrage gaan leveren aan de uitstraling, het wooncomfort en de duurzaamheid”.

Klaar voor de toekomst
“Wij hebben een achterstand ten aanzien van duurzaamheid van onze oudere woningvoorraad. De komende vijf jaar brengen we daarom 1.600 woningen naar ten minste Label B. We zorgen daarmee een van beperking CO2 uitstoot. Voor onze huurders betekent dit een woning die weer klaar is voor de toekomst: met meer wooncomfort én een lagere energierekening”.

Alles in één keer
Bij verduurzamen, verbeteren en onderhouden gaat het om de toegankelijkheid, uitstraling, asbestsanering en waar nodig de keuken, badkamer en toilet. Door dit in een keer goed te doen, hoeven de huurders aankomende jaren niet nog een keer lastig te vallen met werkzaamheden.