Rijswijk kan weer rustig slapen

Afgelopen nacht was het onrustig voor veel mensen in Rijswijk. Op onze Facebook is te lezen dat veel mensen last hadden van een niet precies de definiëren geluid. Naomi schreef: “Herrie was inderdaad enorm. Werd er ook steeds wakker van. Hoop dat dat niet zo blijft…” Linda reageerde ook op onze Facebookpagina: “Ook in de Muziekbuurt hadden we er last van. Heb echt een rot nacht gehad. Hoop idd ook dat dat niet het hele weekend is want de ramen dicht doen is geen optie met dit warme weer plus dan hoor je t nog steeds. Zo hard was het geluid.”

De herrie is voorbij
Rijswijk.tv sprak met Lia Bos, zij is woordvoerder van de Rotterdamsebaan. “Het is natuurlijk hartstikke vervelend maar de werkzaamheden zijn vannacht goed gegaan en het is klaar. We lopen op schema en Rijswijk kan vanavond weer lekker slapen met de ramen open.”

Werkzaamheden
Sinds donderdagochtend zijn ze aan het werk op de A4. Er zijn zes periodes achter elkaar dat ze aan de A4 werken. De Rotterdamsebaan gaat daar uiteindelijk onderdoor lopen. Lia: “We zijn nu aan het werk in de richting van Amsterdam tot maandag 05:00. Dit is de eerste afsluiting van drie voor deze rijrichting. Nu worden de damwanden gemaakt. Daarvoor verwijderen we het asfalt van de snelweg. Vervolgens bouwen we de damwanden in de grond die dwars op de A4 staan.

Werk mag niet overdag uitgevoerd worden
De damwanden bouwen ze met een grote heistelling. “Het is een hele grote machine die de palen in de grond moet slaan. Dat mogen we van Rijkswaterstaat niet overdag doen omdat het naast de weg is. We hebben de overlast tot een minimum proberen te beperken.”, aldus de woordvoerder van de Rotterdamsebaan.