Rijswijk Talent Award finalisten deel 2

Op 29 september vindt de finale plaats van de Rijswijk Talent Award. De komende periode stellen we de finalisten aan je voor. Kaarten voor de finale zijn verkrijgbaar bij de Schouwburg of via deze link.

Lavitanea L. Delphinanto Lavitanea (13) begon al vroeg met muziek maken. Na het afronden van de cursus ‘muziek voor kleuters’, begon ze met het leren van viool en daarna piano. Door haar passie voor muziek zit ze bij meerdere talenttrajecten, neemt ze deel aan orkesten en wordt ze uitgenodigd voor verschillende openbare uitvoeringen. Na vorig jaar in de finale te hebben gestaan met viool, hoopt Lavitanea dit jaar met piano te winnen om haar talent te ontwikkelen en naar een hoger niveau te komen.

 

 

Hans Evenboer
Hans (22) vond zijn liefde voor muziek toen hij 8 jaar oud was en de karaokebox van zijn zus ontdekte. Zijn carrière begon toen zijn moeder overleed en hij een nummer voor haar schreef, ‘lieve mama’, die vorig jaar januari uitkwam als single. Zijn grootste voorbeeld is André Hazes en hij hoopt dat hij door zijn deelname aan de Rijswijk Talent Award van zijn hobby zijn werk kan gaan maken.

 

 

Merel Caminada en Alexandra Barker
Merel (18) is begonnen met dansen toen ze 12 jaar oud was. Tegenwoordig danst ze 12 uur per week ballet en moderne dans. Haar grote voorbeelden zijn haar dansdocenten en Michaela DePrince. Haar grote droom is om danslerares te worden en haar plan voor de toekomst is om audities te doen voor dansacademies. Alexandra (17) is balletdanseres en woont sinds twee jaar in Nederland. Ze komt uit Amerika, waar ze al danste toen ze vier jaar oud was. Ze heeft vele stijlen geprobeerd, maar klassiek ballet is altijd haar favoriet geweest. Haar grootste inspiraties zijn Allison DeBona en Rex Tilton, professionele dansers uit Amerika, en Michaela DePrince en Misty Copeland.

Merel en Alexandra treden samen op met de stijlen ballet en moderne dans. Ze hopen door de Rijswijk Talent Award meer ervaringen op te doen en ze verder kunnen helpen in hun toekomstige danscarrière.

 

 


Cathelijne en Lisanne
Cathelijne en Lisanne zijn al heel lang vriendinnen en kennen elkaar via hun ouders. Ze hebben beiden pianoles en houden klassiek pianospel, en dan in het bijzonder Beethoven. Vandaar de keuze voor de pianoversie à quatre-mains van de vijfde symfonie van deze componist. In de toekomst hopen ze nog veel meer quatre-mains te spelen.