Rijswijk stopt met bon onder de ruitenwisser

Het hangt al een tijdje in de lucht maar het is nu officieel. Rijswijk stopt met de bon onder de ruitenwisser. Je weet dan pas dat je een bekeuring hebt gekregen als hij op de deurmat valt.

Actie wordt al uitgevoerd
De wijziging is Wordt binnenkort doorgevoerd. Het afschaffen van de papieren parkeerbon zorgt voor een efficiëntere wijze van handhaven. Bovendien scheelt het papier. Deze werkwijze wordt al in meerdere gemeenten toegepast.

Parkeercontrole
De parkeercontroleurs kunnen met speciale apparatuur nagaan of er is betaald. Heb je een vergunning, dan staat je kenteken in de gemeentelijke database. Zodra je betaalt hij de parkeerautomaat of via de app, dan is je kenteken aangemeld bij de parkeerdatabase en is je kenteken ook bekend bij de parkeercontroleurs.

Scanauto houdt alles in de gaten
Bovendien gebruikt de gemeente Rijswijk sinds 14 januari 2019 een scanauto voor de parkeercontrole. Deze controleert de ongeveer 10.000 parkeerplaatsen waarvoor een regeling geldt. De auto is uitgerust met camera’s en GPS op het dak, waarmee kentekens worden gescand. De scanauto maakt de parkeercontrole efficiënt, gelijk en eerlijk. Met de scanauto vindt namelijk in alle straten van gereguleerde gebieden regelmatig parkeercontrole plaats.