Rijswijk staat voor explosieve groei reuzenberenklauwen

GEMEENTE MOET RIGOUREUS AAN DE BAK

Al jaren klagen bewoners over het slappe optreden tegen reuzenberenklauwen. Dat zorgt van een explosieve groei. Wat niet wordt weggehaald komt het volgende jaar erger terug. Na alarmerende berichten op social media, laat nu het AD het buurtpreventieteam Steenvoorde-Noord aan het woord. Zij vinden dat de gemeente rigoureus moet snoeien, in één keer weghalen. Het is een levensgevaarlijk plant.

 Reuzenberenklauw groeit al weer
Bart van Dijk en Marjolijn Peters van het preventieteam vertellen in het AD dat de reuzenbenreklauw nu al weer overal aan het groeien is. Er wordt wel wat gemaaid, maar veel blijft staan, waardoor de zaden ervoor zorgen dat het er volgend jaar alleen maar meer worden.

Brandwonden die pijn doen
Wanneer je in aanraking komt met de sappen van de plant veroorzaakt dat brandwonden die pijn doen. Daarom moet de reuzenberenklauw tot twee meter van het fiets- en wandelpad worden weggehaald, maar dat gebeurt niet. De inzet van schapen werkt wel hier en daar, maar niet overal. Kortom, de gemeente moet het probleem nu serieus aanpakken.