Rijswijk sluit aan bij SchuldHulpMaatje Nederland

Wethouder Larissa Bentvelzen heeft vandaag haar handtekening gezet onder de intentieverklaring van Stichting Zorg voor Elkaar in Rijswijk. Deze stichting is de Rijswijkse afdeling van SchuldHulpMaatje Nederland. Hiermee bereidt gemeente Rijswijk met haar Financieel Servicepunt (FSP) de eigen lokale projecten uit, om inwoners zo snel mogelijk te ondersteunen rondom eventuele geldproblemen. Vrijwilligers van de Stichting voor Elkaar gaan hun vrijwilligers nu trainen om inwoners te helpen rondom hun financiële zorgen. Deze training is georganiseerd vanuit het landelijke SchuldHulpMaatje.

Problemen bij inwoners vroeg signaleren
“Het FSP staat klaar voor inwoners bij vragen rondom geld of als er grotere zorgen en geldproblemen zijn. Maar het is nog beter als we inwoners waar geldproblemen op de loer liggen, eerder zien en spreken,” aldus Larissa Bentvelzen aan Rijswijk.tv. “Hier hebben we al meerdere projecten voor lopen. Door SchuldHulpMaatje nu ook lokaal uit te rollen met Stichting Voor Elkaar, zetten we weer een belangrijke stap in het vroeg signaleren van geldproblemen bij inwoners. Zo kunnen we grotere problemen voorkomen.”

Vrijwilligers helpen overzicht en rust te krijgen
De vrijwilligers van Zorg voor Elkaar gaan inwoners met problemen voor een langere tijd ondersteunen met, bijvoorbeeld, de administratie. Is er meer hulp nodig, dan kunnen zij terugvallen op de hulp van het FSP. Soms is het handig als er iemand met verstand van zaken even meekijkt en ondersteuning biedt. Die ondersteuning is onafhankelijk en gratis. De eerste stap naar een oplossing is in eerste instantie hulp vragen. Kamp je  zelf met financiële problemen, kijk dan op www.fsprijswijk.nl.