Rijswijk krijgt betaalbare microwoningen in Havengebied

“De druk van projectontwikkelaars om micro-woningen in Rijswijk te bouwen is groot”, aldus wethouder Armand van der Laar. Sociale huurwoningen zijn schaars en te duur voor jongeren en starters. Microwoningen van tussen de 20 en 40 vierkante meter, met een huurprijs van € 500 en met een eigen badkamer en keukenblok zijn in opmars. “We ontwikkelen nu een plan voor het havengebied op kavelniveau om te zien waar deze microwoningen kunnen komen”. De wethouder meldde dit op vragen van Bianca Niessen van Rijswijks Belang.

Actief met deze ontwikkelaars het gesprek aangaan
“Gezien de lange wachttijden voor jongeren voor een sociale huurwoning kunnen we ons wel voorstellen dat voldoende jongeren geïnteresseerd zijn in microwoningen”, stelt het College van B&W. “Er melden zich regelmatig ontwikkelaars bij ons. Vooral gaat het hierbij dan om een transformatie van kantoorgebouwen naar woningen. Wij willen actief met deze ontwikkelaars het gesprek aangaan over de mogelijkheid tot het creëren van kleinere, goedkopere woningen voor starters in de vorm van microwoningen, daar waar de locatie zich er voor leent”.

Havengebied lijkt ons een goede locatie voor de microwoningen
Het Havengebied in de Plaspoelpolder is bij uitstek de plaats in Rijswijk om met microwoningen te experimenteren, hier komen ook de kluswoningen. Het college: “Het Havengebied lijkt ons een goede locatie voor de microwoningen. Wij zijn op dit moment bezig met een gebiedsgerichte uitwerking waarbij naast bedrijfsmatige activiteiten ook plaats zal zijn voor andere functies waaronder wonen. Wij zullen de kleinere starterswoning als optie hierbij meenemen en actief aan ontwikkelaars voorleggen”.