Rijswijk kleurde oranje tijdens Koningsdag

De dag begon een beetje regenachtig, met hier en daar een buitje, maar over het algemeen hebben we geluk gehad met het weer tijdens Koningsdag 2019.

Veel activiteiten
Heel Rijswijk kleurde oranje en in veel wijken werd er iets georganiseerd. Het kersverse college van Rijswijk toerde samen met burgemeester Michel Bezuijen langs veel activiteiten met steeds weer een warm onthaal. We kunnen ze allemaal vernoemen, maar waarschijnlijk ben je er zelf wel even langsgelopen.

Sportief op de fiets
Ook dit jaar was om 10:00 weer de traditionele fietstocht door de Strijp. De tocht werd voorgegaan door een grote muziekband die de nodige decibellen wisten te presteren. Na de fietstocht was er een prijsuitreiking door de burgemeester voor de fiets die het mooiste versierd was. Na de fietstocht was er om 12:00 het ‘Leve de Koning, hoezee, hoezee, hoezee’ moment bij de boom op de Oranjelaan.

Veel kleedjes op straat
Bij Koningsdag hoort traditioneel ook de vrijmarkt. Mensen met kleedjes en vooral heel veel spulletjes die een nieuwe eigenaar krijgen. Hier en daar moesten er wat dekens vastgehouden worden of verzwaard worden voor de wind, maar ook dit ging gedurende de dag wat zonniger werd steeds beter.

Maandag blikken we terug op Koningsdag 2019 met een videoverslag. Bekijk alvast een kleine impressie van de dag hier.