Rijswijk is klaar voor de winter

Buiten schijnt de zon, een witte Kerst kunnen we vergeten. Maar de gemeente is klaar voor de winter en dan vooral een koude en witte winter. Voor de inwoners is het belangrijk dat de belangrijkste wegen begaanbaar blijven. Als er hevige sneeuwval of extreme gladheid is, worden er extra medewerkers ingezet. Dat regelt de Gemeentewerf in samenwerking met de Dienst Sociale Werkvoorziening.

Strooiroutes
Bij gladheid wordt er gestrooid op de hoofdverkeersroutes. De busroutes, wijkontsluitingswegen, gevaarlijke kruisingen en de doorgaande fietspaden horen daarbij. Bruggen en viaducten krijgen speciale aandacht, omdat die sneller opvriezen en glad worden dan de wegen. De strooiroutes zijn zo ingedeeld dat elke bewoner binnen een redelijke afstand vanaf de woning op een gestrooide route kan komen.

Let goed op met gladheid
Toch strooit de gemeente niet overal. Dat betekent dat het op sommige plekken soms alsnog glad kan zijn door ijzel of sneeuwval. Let daarom altijd goed op het wegdek als je op pad moet met dit soort omstandigheden.

Vragen over het strooien
Heb je meldingen of vragen over het strooien? Of het zelf sneeuwvrij maken van je buurt? Neem dan contact op met het Klant Contact Center (KCC) van de gemeente Rijswijk. Daarvoor bel je naar telefoonnummer 14070.