Rijswijk is klaar voor de uitbreiding van Sportpark Elsenburg

De gemeenteraad van Rijswijk heeft dinsdag 6 oktober besloten om te beginnen met de voorbereidingen voor een renovatie van sportpark Elsenburg. De Rijswijksche Hockey Club (RHC), de Rijswijkse Wielren Vereniging De Spartaan en de Fietscrossclub Rijswijk krijgen meer ruimte, nu de ‘plofcircel’ van TNO wordt opgeheven. “Er verrijst een klein olympisch sportpark, dat is geweldig!” aldus Danny van Dam van de politieke beweging Wij.

Wachtlijsten worden langer
Danny vervolgt: “In Rijswijk wordt er veel gebouwd, daar horen ook faciliteiten bij. Sport is maar één voorbeeld. We hebben nu al een capaciteitsprobleem in de huidige Rijswijkse sportvoorzieningen en met de groei van RijswijkBuiten worden wachtlijsten alleen maar langer. De uitbreiding van sportpark Elsenburg is daarom belangrijk. De verenigingen hebben meegedacht en zijn blij met de plannen.”

Accommodatie voor alle verenigingen
Ook Mark Wit (Groenlinks) is positief gestemd: “De connectie die er gelegd wordt met de bewoners van RijswijkBuiten is belangrijk. Ook willen we dat alle partijen er beter van worden. De uitbreiding van RHC met een extra veld heeft gevolgen voor wielervereniging de Spartaan. Hun clubhuis moet wijken door de renovatie. Groenlinks, Wij. Rijswijk, de PvdA en BVR hebben dan ook opgeroepen om voor alle verenigingen een accommodatie te realiseren.”

Flinke impuls geven aan Rijswijk
“Sportpark Elsenburg biedt een mogelijkheid om zowel te sporten als te ontmoeten vindt PvdA-raadslid Irene Jansen. “Met de plannen geven we een flinke impuls aan Rijswijk en in het bijzonder de wijk Rijswijk Buiten. Het is belangrijk dat de drie verenigingen, al dan niet gezamenlijk, een goed clubgebouw krijgen waarin ook ruimte komt voor maatschappelijke (buurt)activiteiten. Zo groeit sportpark Elsenburg en wordt het bovendien een sportieve ontmoetingsplek voor de wijk.”

‘Alleen kan je niks en samen kan je alles’
Tot slot reageert ook Ger Kruger van Beter voor Rijswijk: “Rijswijk is de snelst groeiende gemeente van Nederland. Al die inwoners moeten ook kunnen sporten. Beter voor Rijswijk vindt het fantastisch als er in de toekomst meerdere Olympische sporten op een sportpark bijeenkomen. Zoals Cruijff zei “alleen kan je niks en samen kan je alles.”

Foto: Tino van Dam