Rijswijk in top drie van diervriendelijke gemeenten

De gemeente Rijswijk is zaterdagmiddag op de derde plaats geëindigd in de strijd om de titel ‘diervriendelijke gemeente 2019’. Amsterdam is eerste geworden en Zwolle eindigde op de tweede plaats. In totaal deden 28 gemeenten mee aan de verkiezing.

Dierenwelzijn moet op orde zijn

Stichting DierenLot organiseert deze verkiezing om zo gemeenten die hun beleid voor dierenwelzijn op orde hebben, positief onder de aandacht te brengen. De gemeente Rijswijk was na onderzoek naar het dierenwelzijnsbeleid door Stichting DierenLot, doorgedrongen tot de laatste drie die in aanmerking komen voor de titel. Reden voor de nominatie heeft onder andere te maken met het goed op orde hebben van dier gerelateerde zaken zoals het chippen van honden en katten, overlast van dieren, opvang van zwerfdieren en omgang met agressieve honden.

Rijswijk geeft graag het goede voorbeeld
Wethouder Larissa Bentvelzen heeft dierenwelzijn in haar portefeuille. “In Rijswijk staat dierenwelzijn zowel op de politieke als de maatschappelijke agenda. Wij bevorderen dierenwelzijn actief in de stad, onder andere door zelf het goede voorbeeld te geven. Zo hebben wij een meldpunt dierenwelzijn waar inwoners misstanden kunnen melden en voeren wij ons hondenbeleid uit in samenspraak met inwoners. Daarnaast zetten we in op bewustwording bij inwoners, bijvoorbeeld waar het gaat om het voeden van dieren in openbaar gebied en het chippen van katten. Daarbij werken we nauw samen met dierenwelzijnsorganisaties in en rond Rijswijk. Deze nominatie is voor ons een bevestiging dat we op de goede weg zijn met ons dierenwelzijnsbeleid.”